Bandag Bridgestone TÜV Cert
0 proizvoda 0,00 HRK
 • KMD Babić d.o.o. Proizvodnja, uvoz, distribucija i maloprodaja pneumatika za osobna i gospodarska vozila, kamione, građevinske strojeve, te moto gume. Obnavljanje guma za teretna vozila po sistemu BANDAG.
 • BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 1.000,00 HRK

Novi MICHELIN CrossClimate pneumatik

30.06.2015

Michelin je u svibnju 2015. godine na Europskom tržištu predstavio MICHELIN CrossClimate, prvi ljetni pneumatik sa zimskim certifikatom. Novi MICHELIN CrossClimate spoj je ljetne i zimske tehnologije pneumatika.
Tehnologija koje su se do sada smatrale nekompatibilne.

MICHELIN CrossClimate je doista inovativni pneumatik koji se prilagođava klimatskim uvjetima. To je jedini pneumatik koji kombinira prednosti ljetnih i zimskih pneumatika.

 • Na suhoj podlozi ima kraći put kočenja.
 • Za kočenje na mokrom ima najbolju ocjenu ”A” u skladu s Europskim propisom o označavanju pneumatika.
 • Odobren je za zimsku uporabu, što se može identificirati oznakom 3 planinska vrha s pahuljicom (3PMSF) na bočnoj stranici pneumatika, što znači da se može koristiti u zimskim uvjetima, uključujući zemlje u kojima je ugradnja zimskih pneumatika propisana zakonom.

Novi pneumatik MICHELIN CrossClimate nadopunjuje ove performanse, one koje su zaštitni znak MICHELIN pneumatika: velika kilometraža, energetska učinkovitost i udobnost. Ovaj pneumatik biti će dostupan uz ponudu postojećih Michelin ljetnih i zimskih pneumatika, s time da ovi drugi ostaju bitni na određenim tržištima i u određenim uvjetima.

Performanse novog pneumatika MICHELIN CrossClimate nastale su kao rezultat kombinacije triju tehnologija:

Novi MICHELIN CrossClimate pneumatik

Inovativna mješavina profila: Prvo, površina profila je jako mekana i povećava mogućnost mješavine da prianja na najmanju neravninu na površini ceste u svim uvjetima vožnje (suho, mokro, snijeg – kako može dodirnuti površinu ceste kroz snijeg).

Drugo, novi podsloj profila optimizira energetsku učinkovitost pneumatika smanjujući generiranje topline.

Michelinovi inženjeri smanjili su ovaj porast topline zbog uporabe najnovije generacije silike, koja je ubačena u mješavinu profila, te su time uspjeli smanjiti potrošnju goriva pneumatika MICHELIN CrossClimate.

Kombinacija jedinstvenog V-oblika profila s novim 3D međusobno preklopljenim ripnama. Ovaj jedinstveni V-oblik profila s oštrim kutom,optimizira držanje na snijegu:

 • Poprečno, zbog kuta središnje površine profila
 • Uzdužno, zbog toga što je kut oštriji u području ramena pneumatika

Ovaj V-oblik profila kombinira se s novim samo-blokirajućim 3D ripnama: dodatno valovite s promjenjivom debljinom i kompleksnom geometrijom, ove ripne pune dubine, na snijegu proizvode efekt kandži i time poboljšavaju prianjanje. Okomiti i poprečni valovi osiguravaju funkciju samo-blokiranja. Odnosno, oni se međusobno spajaju radi veće krutosti blokova profila. To rezultira u boljoj stabilnosti pneumatika, bez obzira s kojim se silama suoči: uzdužnom silom prilikom kočenja i ubrzavanja i poprečnom silom prilikom skretanja. Kao rezultat, poboljšana je preciznost vožnje kao i općenite performanse na mokrom kolniku. S ovom kombinacijom naprednih tehnologija, ukupna krutost profila je unaprijeđena, što ne samo da poboljšava preciznost vožnje na suhom nego i maksimalizira radni vijek pneumatika. Ova mješavina naprednih tehnologija, plus prisutnost EverGrip™ tehnologije u ramenima pneumatika, osigurava izvrsne performanse na snijegu, preciznost na suhom i dugi radni vijek.

Novi MICHELIN CrossClimate pneumatik

Inovativna kombinacija bokova profila s podrezanim rubovima s ripnama visokih performansi osigurava optimalan kontakt s površinom ceste kako bi se poboljšalo kočenje na suhom. Uz ovu inovativnu konstrukciju, Michelin također kombinira podrezane kutove s kompleksnim ripnama pune dubine što osigurava izvrsno kočenje i prianjanje na snijegu.

Prilikom konstruiranja ovog inovativnog pneumatika, u samoj srži razvojnog procesa Michelin je koristio svoje razumijevanje ponašanja vozača. Michelinov cilj je pružiti najprikladniji pneumatik za svaku primjenu i svaku vrstu vožnje. Pristup tome proveden je u tri stupnja:

Razumijevanje

U svom svakodnevnom životu, vozači se susreću s neočekivanim promjenama vremena, kišom, snijegom i padom temperature. Današnja rješenja ili ponašanja koja prihvaćaju u potpunosti ih ne zadovoljavaju. Stoga, u skladu sa studijama koje je proveo Michelin, čini se da:

 • 65% Europskih vozača koristi ljetne pneumatike tijekom cijele godine, ugrožavajući svoju sigurnost pri hladnom vremenu, snijegu i ledu. Ove brojke iznose 20% u Njemačkoj, gdje je propisana ugradnja zimskih pneumatika u slučaju zimskih uvjeta, a 76% u Francuskoj, gdje ne postoje propisi o zimskim pneumaticima (izvor GFK – Studija o ponašanju Europskih potrošača – 2014.).
 • 4 od 10 Europskih vozača smatra da je sezonska zamjena pneumatika samo smetnja i odgađaju je do zadnjeg trenutka (Izvor Ipsos – Ponašanje prilikom kupnje zimskih pneumatika - 2014/2015). Za one koji ne mogu ili ne žele prihvatiti dodatni trošak i neugodnost, oni odbijaju prije zime ugraditi zimske pneumatike na svoje automobile.
 • 3% vozača u Njemačkoj i 7% vozača u Francuskoj koristi zimske pneumatike tijekom cijele godine, ugrožavajući kočenje na suhom, pogotovo pri toplom vremenu, te povećavajući potrošnju goriva.

Inovacije

Inovacije Michelinu omogućuju da postigne savršenu ravnotežu između napredne tehnologije i uporabe. Svake godine, Michelin ulaže više od 640 milijuna eura u aktivnosti istraživanja i razvoja, provodi 75.000 testova s korisnicima u cijelom svijetu i provodi intervjue s približno 11.000 kupaca pneumatika.

Isporuka

Novi pneumatik MICHELIN CrossClimate zadovoljava stalnu potrebu za sigurnosti i mobilnosti. Nakon komercijalnog predstavljanja u svibnju 2015., MICHELIN CrossClimate biti će dostupan na tržištima 23 različite države, za kotače dimenzija od 15 do 17 inča, što pokriva 70% Europskog tržišta. Dodatne dimenzije u planu su za 2016. godinu. Novi MICHELIN CrossClimate omogućuje sve svoje sigurnosne performanse uz jednostavnost i ekonomičnost. Vozači se mogu bez obzira na promjene vremena, voziti tijekom cijele godine samo s jednim pneumatikom: MICHELIN CrossClimate.

 • Galerija fotografija
 • Video galerija
 • Kontakti

Michelin Crossclimate pneumatik CRO reklama

Gumi centar KMD Babić - Proizvodnja, uvoz, distribucija i maloprodaja pneumatika za osobna i gospodarska vozila, kamione, građevinske strojeve, te moto gume. Obnavljanje guma za teretna vozila po sistemu BANDAG.

Gumi centar KMD BabićProizvodnja, uvoz, distribucija i maloprodaja pneumatika za osobna i gospodarska vozila, kamione, građevinske strojeve, te moto gume. Obnavljanje guma za teretna vozila po sistemu BANDAG.

Pošaljite upit

Pronađite Bridgestone gumu za vaše vozilo Bridgestone Tyre Safety - sigurnost guma u tri jednostavna koraka Bridgestone gume za motocikle - MOTO program
 • Bridgestone
 • Michelin
 • Continental
 • Pirelli
 • BF Goodrich
 • Kormoran
 • Firestone
 • Dayton
 • First Stop
 • Bandag
 • Hifly
 • Federal
 • Novex
 • Kumho
Ljetne gume

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.